Замовити зразки

Які переваги має одноразова упаковка перед іншими видами пакування

Великий вибір продуктів харчування та товарів широкого вжитку передбачають необхідність використання певного виду пакувальних матеріалів. Серед них особливо виділяється одноразова упаковка для продуктів харчування, призначена для одноразового застосування. Як правило, спосіб її використання передбачає процес фасування та подальшу реалізацію. Після розпечатування товару вона не підлягає повторному використанню.

Переваги одноразової упаковки полягають у комфортності експлуатації, компактності, доступній ціні та легкій масі. У Києві, як і в інших містах України вона реалізується для опту, маючи на увазі безліч видових варіацій – плівка, тарілки, склянки, контейнери, інше. У процесі її виробництва використовуються різні матеріали, однак, останнім часом у пріоритеті знаходиться екологічна одноразова упаковка з паперу або полімерів, що швидко розкладаються.


Переваги одноразової упаковки в порівнянні з іншими видами упаковки

Одноразова упаковка значно спрощує побут багатьом людям. Особливо популярна вона у туристів та під час проведення масових заходів із частуванням. Ефективність одноразової упаковки в промисловості обумовлюється у зручній формі подачі продуктів, що швидко псуються, а також у комфорті покупок для споживача. До інших важливих переваг можна віднести:

  • Велика різноманітність та безпека матеріалів. Наприклад, вироби з полістиролу забезпечують ідеальне збереження гарячих страв, захищаючи їх від швидкого остигання.
  • Невисока ціна - економічні переваги одноразового пакування дозволяють значно знизити остаточну вартість реалізованого продукту;
  • Широка сфера застосування – одноразова упаковка має велику популярність у кондитерській сфері, де потрібні прозорі прямокутні ємності в різних габаритах. У молочній промисловості до неї упаковують йогурти, сирки, десерти, сир. Для гастрономії замовляють лотки, тарілки, чашки, ємності для готової їжі на винос.
  • Естетика та функціональність – формат та розмірний діапазон кожного такого виробу ретельно розробляється під певний вид продукту.

Виробники товарів та компанії-реалізатори можуть замовити всі види сучасної пакувальної продукції, розрахованої на одноразове використання. При цьому інновації в одноразовій упаковці, які продиктовані необхідністю враховувати екологічну складову, дозволяють розробляти принципово новий формат. До такого напрямку відносяться альтернативні до пластику варіанти на основі крохмалю з кукурудзи, гороху, картоплі, у вигляді плівки з яєчної шкаралупи або їстівної упаковки з водоростей.

Висновок

Порівняння одноразової упаковки з іншими видами упаковки буде доречним лише тоді, коли йдеться про екологічно безпечні матеріали. З цієї точки зору варто відзначити, що навколишнє середовище та одноразова упаковка нерозривно пов'язані, тому що саме подібний формат пакувальної продукції виробляється у великих кількостях, а тому потребує оперативної переробки після використання. На сьогоднішній день розробляються нові технології одноразової упаковки, виробництво та використання яких не завдає жодної шкоди для планети та людей, що проживають на ній.