Замовити зразки

Види обладнання для запаювання лотків: ручні та автоматичні системи

Більшість продуктових товарів у супермаркетах та магазинах реалізується у зручному фасуванні у спеціальних лотках. Поставляючись у запаяному вигляді, вона забезпечує досить тривалий період зберігання з усіх санітарних норм. Забезпечити такий формат товару дозволяє спеціальне обладнання для зварювання лотків, замовити яке в Україні за оптимальною ціною може кожен виробник чи торгова компанія.

Застосовується таке запаювання лотків для різних галузей – ресторанного та торговельного бізнесу, кейтерингу, промислового виробництва та ін. Для цього потрібна наявність у оператора певної вправності та закупівля оптом тари для фасування товарів. Вибір обладнання для пакування продуктів залежить від кількості продукту, що обробляється, і інтенсивності роботи підприємства. При цьому слід зазначити і різні типи зварювачів лотків, про які йтиметься далі.

Як вибрати відповідне обладнання

Принцип функціонування таких пристроїв не відрізняється особливою складністю. Перш ніж вирішувати, як вибрати відповідне обладнання для зварювання, слід спочатку розібратися в принципах роботи пристроїв, а саме:

  • продукт фасується в лоток, що опускається в контейнер і закривається герметично;
  • атмосферне повітря у лотку викачується, а замість нього надходять інертні гази;
  • зверху продукт покривається плівкою;
  • упаковка лотків здійснюється за допомогою особливої матриці, розігрів якої відбувається до температури плавлення плівки - її опускають на контейнер з лотком;
  • спайка відбувається при температурному режимі 250 градусів шляхом утворення міцного герметичного шва.

Багато обладнання для запаювання лотків оснащується при цьому ножами для різання плівки.

Такі пристрої можуть постачатися в підлоговому або настільному вигляді, а за способом роботи вони мають на увазі ручні та автоматичні системи зварювання. У першому випадку всі процеси оператору доводиться робити самостійно, і продуктивність процесу залежить тільки від його практики та вмінь. Невеликі магазини або кейтерингові компанії – це напрямки, де найчастіше використовуються ручні зварювачі, та їх особливості дозволяють обробляти не більше одного-двох лотків за один прийом. Їх перевагою є невисока вартість, компактні розміри, що дозволяють економити простір, та економне споживання електроенергії. При незначних обсягах роботи купувати потужніше обладнання немає сенсу.

Переваги автоматичного запаювання лотків полягають в економії часу оператора та вищої продуктивності функціонування. Такі апарати більш масивні, але вони дозволяють обробляти до 20 лотків за хвилину. Найчастіше їх купують великі підприємства Києва, де здійснюється масове виробництво продуктів харчування. Їхня робота не вимагає участі оператора, що важливо для всього процесу. Але найбільш затребуваними є напівавтоматичні моделі, де оператор виконує лише закладку та виїмку лотків. Цей вид техніки потрібен компаніям, де продукція випускається у середньому обсязі. Показник її працездатності – 5-6 циклів на хвилину.


Застосування у різних галузях

Упаковка продукції: ручні чи автоматичні системи? Це питання вирішується залежно від специфіки підприємства. Окремі моделі передбачають роботу з певних видів матеріалу – паперових, алюмінієвих або пластикових лотків. У них упаковуються продукти харчування для магазинів, напівфабрикати, готова їжа з піцерій, ресторанів та кафе, закуски для виїзних заходів, медичні препарати та багато іншого.