Замовити зразки

Різновиди трейсилерів та їх застосування в різних галузях

Зварювачі для упаковки їжі, які називаються фахівцями трейсилерами - спеціальні пристрої, що дозволяють швидко і герметично упаковувати продукти харчування. Головне їхнє призначення – оптимізація процесу виробництва. Завдяки такому устаткуванню їжа, розфасована у спеціальні бар'єрні лотки, зберігається в умовах модифікованої атмосфери без присутності кисню.

В Україні використовуються трейсилери у різних сферах. Насамперед, вони закуповуються оптом підприємствами, які виробляють продукти харчування, включно з ковбасними та м'ясними виробами. Потрібні зварювачі для продуктів і не тільки в торговому сегменті. Найчастіше їх використовують для пакування різних солодощів та хлібобулочних виробів, сирів, фруктів, сухофруктів, молочки та інше. Залучають пристрої та при проведенні масових заходів з необхідністю годування гостей, у службах доставки, на кухнях-фабриках.

Види зварювачів лотків (Трейсілерів)

Різноманітність трейсилерів та їх сфери застосування передбачають деяку різноманітність моделей обладнання. Класифікація пристроїв передбачає спосіб їх управління, поділяючись на ручні та автоматичні зварювачі, кожен з яких має на увазі свою специфіку використання.

  • Ручні. Ці моделі найдоступніші за ціною мають мінімум опцій, що забезпечують обробку одного або двох лотків. Конструкційно вони складаються з піддону для лотків, нагріваючої матриці та регулятора температури. Матриця розміщена прямо над лотком. Робота на такому пристрої відбувається в ручному режимі, і її ефективність залежить від навичок та вправності оператора. Багато моделей доповнюються різаком для плівки.
  • Автоматичні зварювачі лотків: види та застосування цих апаратів мають на увазі проведення всього оперативного процесу виключно без втручання оператора. Цьому сприяє оснащення пристроїв конвеєрними потоками, за допомогою яких здійснюється транспортування продукту. Подібні пристрої купуються великими підприємствами, для яких потрібна герметична упаковка із зварювачами продукції у великих обсягах.

Крім того, багатофункціональні трейсилери мають на увазі ще один вид техніки - напівавтоматичні пристрої. У цьому випадку оператор забезпечує розкладку контейнерів у лоток та виїмку вже запаяного продукту. Решту машина робить сама. Деякі моделі не містять опцію різання плівки, тому цей процес також повинен виконувати оператор. Зварювачі лотків цього виду забезпечують обробку відразу 4 одиниць, а тому рекомендовані для компаній середньої ланки. Подібний сегмент техніки є найбільш затребуваним у вище перерахованих сферах.

З точки зору встановлення вибір зварювача для пакування передбачає підлоговий та настільний формат. Враховуючи тип нагріву, користувачі можуть вибирати постійний або імпульсний вигляд пристрою.


Застосування в ресторанному та кейтеринговому бізнесі

Розглядаючи даний тип обладнання, можна говорити про інновації в упаковці: роль трейсилерів у цьому випадку складно переоцінити. Особливо важливо воно для ресторанів та кейтерингових послуг у Києві. Запаковані за їх допомогою готові страви не втрачають своїх смакових та корисних якостей, легко переносячи транспортування. Запаяні шви забезпечують герметичність та витримують великі навантаження.

Не менш важливо і те, що страви при цьому не втрачають своєї зовнішньої естетики, не допускають деформацій і появи вологи. При цьому подібна обробка практично не впливає на вартість продукту, що є дуже важливим для кінцевого споживача.