Замовити зразки

Переваги використання харчових лотків для пакування продуктів: безпека, збереження та зручність

Безпечне пакування продуктів харчування – головний акцент, на який звертають увагу виробники та реалізатори. У такій упаковці розфасована їжа повинна якомога довше перебувати у свіжому вигляді, не допускаючи псування та деформацій. Крім того, кожен споживач неодмінно звертає увагу і на те, наскільки зручним буде транспортування його придбання додому.

Саме тому у сфері споживання великою популярністю користуються лотки під зварювання, що виготовляються з різних матеріалів, безпечних для здоров'я людини. В Україні вони поставляються на виробництва оптом за невеликою вартістю у різному діапазоні розмірів та форми. Зовні такі вироби являють собою ємності певного формату, виготовлені з надійних матеріалів. Після укладання продукту лотки накриваються поліетиленовою плівкою, яка приварюється міцними швами з використанням спеціального обладнання.

Такі вироби виготовляються із міцних матеріалів, після чого ємність накривають спеціальною плівкою, а потім зварюють її з поліетиленом. Таким чином, виходить герметичне середовище, що захищає вміст від будь-якого негативного впливу ззовні.


Різноманітність та види харчових лотків

Сфера застосування таких виробів досить велика. Харчові лотки для пакування продуктів потрібні при транспортуванні зі складів до магазинів, а також у кейтерингу. Закуповують їх за оптимальною ціною торгові компанії, підприємства харчового сегменту та деякі інші компанії, повною мірою оцінивши всі переваги використання харчових лотків.

Класифікація такого пакувального матеріалу передбачає кілька напрямків, а саме:

  • вид сировини - харчовий пластик, поліпропілен, папір, алюмінієва фольга, картон, папір;
  • розміри - зручність використання харчових лотків полягає в тому, що в них можна фасувати різну кількість продуктів, починаючи від 0,5 кг та вище;
  • конфігурація - лотки для продуктового бізнесу поставляються переважно у квадратній або прямокутній формі з різною висотою бортів: окремі моделі передбачають наявність усередині перегородок, що розділяють простір на секції;
  • призначення – у Києві та в інших населених пунктах України упаковка продуктів з використанням лотків затребувана при фасуванні готових страв та обідів, закусок, салатів, м'яса та ковбас, риби та морепродуктів, заморозки, запіканок, дитячого харчування та багато іншого.

Для виробника чи представника торгової сфери дуже важливою є відповідь на питання, як вибрати харчовий лоток. До уваги береться не тільки розмірний параметр, а й сировина, яка використовується у виготовленні тари. Наприклад, пластикові чи поліпропіленові моделі дуже добре підходять для вологих харчових продуктів – м'яса, риби, сиру, ковбас та інше. Для розігрівання в мікрохвильовій печі застосовують лише варіанти з поліпропілену.

Паперові та картонні види харчових лотків використовують ресторани та кафе, що надають послуги на виніс. Алюмінієва фольга чудово зарекомендувала себе під час зберігання заморожених продуктів.

Висновок

Подібні лотки – це унікальний спосіб для фасування та перевезення продуктів харчування. Головна їх перевага - компактність при зберіганні, зручність, міцність і стійкість до температурних перепадів. Збереження продуктів у лотках збільшує свій термін у рази. Харчові вироби, закриті плівкою під впливом вакууму, не допускають контакту з повітрям та хвороботворними мікроорганізмами. А при правильному підході до утилізації вони не завдають жодної шкоди навколишньому середовищу.