Замовити зразки

Матеріали для харчової одноразової упаковки: що вибирати для різних видів продуктів

Сфера пакувального матеріалу широко розвивається в Україні, дозволяючи забезпечувати якісну безпеку та транспортування продуктів харчування. Цей акцент дуже важливий не лише з естетичного погляду, але, в першу чергу, зі здоров'ям людини. Багато матеріалів для харчової упаковки підібрані з урахуванням їх властивостей суттєво продовжувати термін придатності товару. Велике значення має й момент охорони навколишнього середовища - екологічні матеріали для харчової упаковки покликані забезпечувати безпечну переробку. Про властивості сировини, що використовується в нашій країні, і про те, які практичні поради щодо вибору матеріалів для упаковки варто взяти до уваги, йтиметься далі.

Різновиди матеріалів

Як показує практика, найкраще себе з точки зору характеристик користувача показали папір, пластик, картон, алюмінієва фольга. Саме ці ресурси найчастіше застосовуються на виробництвах, до каталогу продукції яких входить одноразова упаковка для продуктів харчування. Замовити її зазвичай пропонують споживачеві оптом, що суттєво знижує остаточну ціну фасованого товару. Чим же характеризуються найкращі матеріали для пакування продуктів?

  • Папір. Цей матеріал вважається традиційним для збереження товарів. Папір безпечний та екологічний, відрізняється універсальністю, забезпечує хорошу вентиляцію повітрям. Останнім часом надзвичайно популярною стала крафтова упаковка для різних видів продуктів – надзвичайно оригінальна та стильна в оформленні.
  • Картон. Це перероблена целюлоза з вторинної сировини та деревини. Вирізняється доступною вартістю, забезпечує транспортування продукції без деформацій. Так само, як і папір, відноситься до розряду екологічно чистої тари.
  • Пластик. Завдяки цьому матеріалу забезпечується збереження продуктів в упаковці протягом тривалого періоду часу. Сама тара відрізняється легкою вагою та зручністю у використанні. Для виробництва використовується пластик без шкідливих домішок.
  • Алюмінієва фольга. Вона не допускає впливу різниці температур і запобігає реакції з самим продуктом. Добре контактує з жирами, вологою, не деформуючись при цьому.

Правильний вибір матеріалів для пакування продуктів має на увазі вид самого товару, який буде розфасований згодом. Даний момент також дуже важливий, оскільки той самий тип тари може не підійти для різної їжі.


Практичні поради щодо вибору

Фахівці маркетингу рекомендують наступний підбір тари для різних видів продукції:

  • папір та картон – хліб, булочки, кондитерка, піца, їжа на виніс, чай, трави, сухофрукти, бакалія, овочі та фрукти;
  • пластик – м'ясо та ковбасні вироби, риба та морепродукти, сир, салати, бургери, сендвічі, соуси, перші страви, суші, яйця, напівфабрикати;
  • алюмінієва фольга – ця одноразова упаковка для харчових товарів добре підходить для заморожених продуктів, вершкового масла, морозива, бринзи, дитячого харчування, кисломолочки та інше.

При покупці також враховується ємність виробів та можливість для герметичної запаювання за допомогою спеціального обладнання.


Висновок

Постачається продукція такого плану у різному форматі — у вигляді лотків, тарілок, склянок та інших ємностей. Одноразову тару у Києві та по всій Україні купують торгові та виробничі підприємства, а також заклади громадського харчування. І від правильного вибору безпосередньо залежатиме не тільки, наскільки безпечні матеріали для харчової упаковки, а й зовнішній дизайн та час зберігання продукту. Всі ці моменти важливі як споживачеві, так і стороні, що реалізує.